Aktuellt på Malmåsa just nu!

Utskriftbart medlemsbrev 2/2022 + inbetalningsgiro (sve + suomeksi).

Bästa medlem,
sommaren är här och hembygdsföreningen kan åter igen presentera ett digert program, för hela familjen! Vi vill härmed hälsa både bybor och sommargäster varmt välkomna att delta!

PROGRAM PÅ MALMÅSA VARJE VECKA:

● SOMMARYOGA onsdagar 22.6–13.7.2022 kl. 17.30–19.00 vid Malmåsa.
Kom med och njut av mjuk dynamisk yoga med inslag av återhämtande yin övningar, utomhus med Mobil Yoga Västnylands Micaela Österlund. Max 15 deltagare/ tillfälle, passar alla åldrar, även nybörjare. Ta med egen matta och ev. andra tillbehör. Pris 40 €/betalas på förhand. Bindande anmälningar till Annette Ström per sms tfn 040-530 5236 eller annette.strom@gmail.com. Välkommen!

● FOTBOLL / BOLLSPEL för juniorer, tisdagar kl.17.30
På idrottsplanen invid Malmåsa spelas bl.a. fotboll, under ledning av en vuxen. Beroende på intresse och barnens ålder, finns möjlighet att t.ex. yngre spelar först och sedan äldre. Vid ev. frågor, kontakta Markus Taube tel. 041- 440 1554. Ta med egen vattenflaska! Vi ses vid plan!

● PRÄSTKULLA SOMMARTORG lördagar kl. 9–12
Det populära sommartorget inleds lördagen den 11.6 och pågår sedan fram till den 13.8.2022. Under midsommarveckan ordnas sommartorget på fredag den 24.6. På torget är det ett ypperligt tillfälle att träffas, avnjuta något från buffén och samtidigt handla lokalt!  Bland annat fisk, Highland kött, ägg, grönsaker, blommor, bröd, WC-/hushållspapper finns till försäljning.

Nyfiken på utegymmet, vid Malmåsa?
Lördagen den 18.6 kommer PT Therese Fagerström att ge information och instruktioner som bidrar till en effektiv träning på rätt sätt. Vi ses vid Malmåsa!

HÄNDELSEKALENDER:

❖ Lördag 11.6.2022 Sommartorget inleds och ÖPPNA BYARS DAG firas
Missa inte säsongens första torgförsäljning kl. 9-12 och underhållning av magikern/trollkonstnären Robert Jägerhorn mm. Kåre Pihlström berättar om sin bok Träden och vi / Suomalaisten puut, som handlar om olika trädslag. Varmt välkommen!

❖ Lördag 16.7.2022 PRÄSTKULLA SOMMARJIPPO
Prästkullas eget sommarjippo går av stapeln i samband med sommartorget kl. 9-12. Häng med på en trevlig förmiddag. För de yngre erbjuder orkestern Robin Hund på musikunderhållning mm. Därtill gästas vi av Henrik Ekberg, som berättar om sin nya bok om marskalk Mannerheim.

❖ TENNISKURS i juli
Den populär tenniskursen med Dennis Wikström blir även i år! Kursen riktas såväl till barn som vuxna. Kursen pågår under några vardagar i följd, med möjlighet att ha två grupper/dag: en för juniorer och sedan en grupp för ungdomar/vuxna (från 15 år uppåt). Pris: 20 € för medlemmar och 50 € för icke medlemmar. Anmälan görs till Leif Wikström tfn 0400-473 749. Datum meddelas vid anmälan. Passa på att säkra Din plats!

❖ MOTIONSLÄGER för barn vecka 28 (vardagar)
Föreningen ordnar läger (dagtid) för barn i åldern 5-10 år. Som ledare fungerar Johanna Nylund och Alina Nylund samt Dennis Wikström. Tanken är att lägret erbjuder olika aktiviteter som på ett lekfullt sätt främjar aktivitet och motion. Närmare information inom kort på föreningens hemsida prastkulla.fi och Facebook-sida Prästkulla sommartorg. Håll utkik!

ÖVRIGT:

● Vill du delta i buffé verksamheten i samband med sommartorget på Malmåsa?
Varje lördag under tiden 11.6–13.8.2022 (med undantag av midsommarveckan, då det är fredag) behövs frivilliga ca kl. 7.30–13. På plats finns alltid någon erfaren som varit med tidigare. Ett roligt sätt att komma med i verksamheten och samtidigt lära känna andra i byn! Vid ev. frågor / anmälan, kontakta Tiia Taube tel. 050-369 9301 per sms.

● Planerar du en fest och behöver hyra lokal?
Malmåsa är fullt utrustad och kan hyras ut för privata tillställningar, fester, kalas och möten. Priser och information finns på föreningens hemsida: prastkulla.fi/hem/prastkulla Vid intresse, ta kontakt per sms med Tiia Taube tel. 050-369 9301 eller tiia.taube@gmail.com

● Prästkragens gruppfamiljedaghem
Frivilliga donationer/ pengabidrag tas gärna emot till förmån för och upprätthållande av det privata tvåspråkiga gruppfamiljedaghemmet Prästkragen. Inbetalningar är möjliga att göra till föreningens konto FI55 405558 4000 4068. Skriv in donation/dagiset i meddelande vid inbetalning.